Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

3ο ετήσιο Φεστιβάλ Σκακιού την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στην Λαμία (αναλυτικά οι εκδηλώσεις)

Την μεγαλύτερη σκακιστική γιορτή της χρόνιας, το 3ο ετήσιο Φεστιβάλ Σκακιού, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, που βρίσκεται στην οδό Αμπλιανίτη 20-22.

Στο φεστιβάλ θα πάρουν μέρος μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας.

Σκοπός της γιορτής σκακιού, είναι η ψυχαγωγία, χωρίς το άγχος του ανταγωνιστικού αθλητισμού και η περιήγηση των μαθητών και των συνοδών τους στα γοητευτικά σκακιστικά μονοπάτια. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παιχνίδι σκάκι, να μάθουν τις κινήσεις, τα «μυστικά» του, να παίξουν, να παρακολουθήσουν ή και να συμμετάσχουν σε αγώνες «σιμουλτανέ».

Εκτός, όμως, από σκάκι θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπως: κουκλοθέατρο, παιχνίδια εικαστικής έκφρασης, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών παλιών και σύγχρονων, πινγκ – πονγκ για μικρούς και μεγάλους κ.α. Επίσης, για τους συνοδούς των μαθητών θα γίνει ομιλία από ειδικό με θέμα «Αθλητισμός και Παιδί» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

09:30 Προσέλευση
10:00 Έναρξη

Μαθαίνουμε και παίζουμε σκάκι:
Αγώνες σκακιού για μαθητές
Αγώνες σκακιού για μαθητές με αθλητικό δελτίο
Αγώνας σιμουλτανέ για μαθητές και γονείς

14:00 Τελετή λήξης.



Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6977 419923, στο e-mail: vaiopouloug@gmail.com  ή στην ιστοσελίδα: solamias.blogspot.com