Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε έντονα ως γονείς, προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αλλά και προς την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία Ε.Σ.Ο., διότι εξαναγκάζουν παιδιά - μαθητές, που προκρίθηκαν στους τελικούς αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος σκάκι, να διαμείνουν υποχρεωτικά σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχουν στους αγώνες αυτούς !!


Συγκεκριμένα μετά τη βασική προκήρυξη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας για το 23ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα και το 9ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα για το 2011 (http://www.chessfed.gr/declarations/declarations213.htm), που στάλθηκε στα σχολεία όλης της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας, ακολούθησε «συμπληρωματική» !! (http://www.chessfed.gr/declarations/declarations221.htm), την οποία, η Ομοσπονδία του Σκάκι απέκρυψε (αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο) από το Υπουργείο Παιδείας και όπου αναγράφεται ρητά η απαίτηση υποχρεωτικής διαμονής των συμμετεχόντων για δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της διοργάνωσης, ενώ αναφέρεται επίσης, ότι για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας των συμμετεχόντων θα διατεθούν και δωμάτια σε κοντινά ξενοδοχεία 3* & 4*(χωρίς αυτά να κατονομάζονται!!).
Σημειώνεται δε ότι το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει κατ’ άτομο δύο διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή, και προς τούτο ζητείται η (προ)καταβολή του συνολικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό ιδιώτη και κυμαίνεται από 66€ - 118€ ανά μαθητή. Προφανώς με το ίδιο ποσό πρέπει να επιβαρυνθεί και ο συνοδός κάθε μαθητή, οπότε και η συνολική οικονομική επιβάρυνση ανά οικογένεια θα είναι διπλάσια, σε τέτοιους δύσκολους καιρούς!!
Γεννιέται λοιπόν το ερώτημα, γιατί προώθησε το Υπουργείο Παιδείας αυτού του είδους την οικονομική συναλλαγή στα σχολεία της χώρας; Είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι η συμμετοχή μαθητών στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος σκάκι, συναρτάται με την οικονομική δυνατότητα των γονιών τους, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν σημαντικά οικονομικά, στο βωμό του κέρδους, άραγε, ποιανού; Ποιος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να αποκλείει μαθητές από τους αγώνες για οικονομικούς και μόνο λόγους, τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση και ενώ πολλές οικογένειες κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να επιβιώσουν; Σε τελευταία ανάλυση, ποιος ο λόγος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία μαθητών από την Αθήνα, τη Θήβα, την Εύβοια γενικότερα και άλλες γειτονικές περιοχές, εάν δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά ή ακόμα και εάν δεν το επιθυμούν;
Και εφόσον η διοργάνωση δεν είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (όπως μας πληροφόρησαν τηλεφωνικώς αρμόδιοι υπάλληλοι, στην 1η σχετική καταγγελία μας προς το Υπουργείο στις αρχές του μήνα), γιατί αναλαμβάνει το Υπουργείο να διανείμει την εγκύκλιο για το σχολικό αυτό πρωτάθλημα σε όλα τα σχολεία της χώρας, καλώντας μας, με αυτόν τον τρόπο, έστω και έμμεσα να καταβάλλουμε τα ζητούμενα χρηματικά ποσά; Μήπως, ακόμα και εάν δεν έχει τη θεσμική αρμοδιότητα, εν τούτοις φαίνεται σα να συναινεί σε τέτοιου είδους πρακτικές και να τις υποθάλπει, εφ’ όσον δεν αντιδρά σε αυτά που συμβαίνουν ;
Καθώς γνωρίζουμε το Υπουργείο Παιδείας δεν νομιμοποιείται να προωθεί εγκυκλίους στα σχολεία για δραστηριότητες, για τις οποίες άμεσα ή έμμεσα καλούνται οι μαθητές να πληρώσουν χρηματικά ποσά.
Έτσι λοιπόν κρίνουμε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει τεράστια τουλάχιστον ηθική ευθύνη και ενδεχομένως και νομική ευθύνη, όταν προωθεί στα σχολεία, προκηρύξεις με πρωταθλήματα αγώνων που υποκρύπτουν οικονομική συναλλαγή, ακόμα και πιθανόν εν αγνοία του αρχικά, πόσο μάλλον τώρα που γνωρίζει το θέμα, εδώ και τρεις βδομάδες, και δεν υπάρχει απολύτως καμία αντίδραση από μέρους του.
Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζούμε, θα όφειλαν οι τρεις κυρίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, οι οποίες σημειωτέον είναι και μητέρες, να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία και να επιληφθούν άμεσα του θέματος.

Δελτίο τύπου της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε για το final four 2011

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση των τελικών (final four) του ομαδικού πρωταθλήματος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μάρτη, στα Λουτρά Αιδηψού.

Αρκετά ενδιαφέρουσες πατρίδες , αγωνιστικό πνεύμα, ιδιαίτερα ζεστό κλίμα και πολύ φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ των ομάδων , ήταν τα χαρακτηριστικά των αγώνων.
Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας (Σ.Ο.Λ.) αν και θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε τέτοιες διοργανώσεις και ιδιαίτερα στο σκάκι είναι όλοι νικητές και ο πιο μεγάλος νικητής είναι το ίδιο το άθλημα.

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε από τον Διαιτητή των αγώνων κ. Χρήστο Ζάκκα, τα ζευγάρια που προέκυψαν για τους ημιτελικούς του Σαββάτου ήταν Σκακιστικός Όμιλος Βόρειας Εύβοιας (Σ.Ο.Β.Ε.)– Σύλλογος Σκακιστών Ελασσόνας (Σ.Σ.Ε.) και Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας (Σ.Ν.Ο.Λ.) – Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας (Σ.Ο.Λ.) . Η ομάδα του Σ.Ο.Β.Ε. επικράτησε με 5-2 και η ομάδα του Σ.Ο.Λ. με 6-1 των αντιπάλων τους και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της επόμενης ημέρας.

Στον μικρό τελικό, η ομάδα της Σ.Ν.Ο.Λ νίκησε την ομάδα της Ελασσόνας με 3-2 και κατέκτησε την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη. Στο μεγάλο τελικό η ομάδα του Σ.Ο.Λ. με 5,5 έναντι 2,5 επικράτησε της ομάδας της Βόρειας Εύβοιας και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας 2011.

Η σύνθεση της νικήτριας ομάδας : Στασινός Παναγιώτης, Μητραντζάς Αθανάσιος, Τσούμας Ηλίας, Σιαμέτη Αναστασία, Σιαμέτη Κων/να , Σιαμέτη Τριανταφυλλιά , Ντούλιας Χρήστος , Στασινός Σταμάτης.
Για την δευτεραθλήτρια ομάδα της Βόρειας Εύβοιας αγωνίστηκαν: Μπαρμπής Θανάσης, Ανέστης Ιωάννης, Σκουρτανιώτης Γιώργος, Σιρκελή Φανή, Πλιούκα Ιωάννα, Καππέ Ελένη- Μαρία, Μουρίδης Κώστας και Σουλιάδης Ιωάννης.
Η σύνθεση της Σ.Ν.Ο.Λ. ήταν : Παγουρόπουλος Γιώργος, Τσιτούρας Ιωάννης, Στεργίου Γεώργιος, Αβδελίδου Ευαγγελία, Στεργίου Δήμητρα-Ειρήνη, Σταθόπουλος Κων/νος και για τον Σ.Σ.Ε. : Γκουκουμάτης Ευάγγελος, Ζαρκαδής Ιωάννης, Παγώνης Ιωάννης, Μπέγκα Ειρήνη, Ζαρκαδής Αχιλλέας , Γκουκουμάτης Κων/νος.

Τις απονομές των επάθλων, έκαναν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, κ. Ιωάννης Γούδας , η Πρόεδρος του Σ.Ο.Λαμίας και Ε. Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιώτα Βαϊοπούλου και ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Βορ. Εύβοιας και Ταμίας της Ένωσης κ. Νίκος Πήττας.

Όπως τόνισε ο Γ. Γραμματέας κ. Παγουρόπουλος Γιώργος, η Ένωση στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, βοήθησε στην δημιουργία τριών νέων σωματείων στην Κεντρική Ελλάδα, διοργάνωσε πολλά σχολικά πρωταθλήματα και έδωσε έμφαση στον μαζικό αθλητισμό και όχι στον πρωταθλητισμό . Θα συνεχίσουμε να παράγουμε σκάκι με διοργανώσεις , με επίκεντρο το παιδί.
Όλες οι ομάδες ήταν ενθουσιασμένες από την φιλοξενία και επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά οι αδιάρρηκτοι δεσμοί πραγματικής φιλίας που αναπτύσσονται στο χώρο του αθλήματος του σκακιού, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα αθλήματα.
Και φυσικά μετά τον αγώνα όλοι μαζί , οι αθλητές, οι γονείς τους , παράγοντες , αλλά και απλοί φίλοι του αθλήματος ,διασκέδασαν σε παραδοσιακή ταβέρνα .

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πρωταθλητής ο Σ.Ο.Λ, τρίτη θέση η Σ.Ν.Ο.Λ

Πρωταθλητής του Χειμωνιάτικου Πρωταθλήματος 2011 της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε αναδείχθηκε ο Σ.Ο.Λ, κατακτώντας την πρώτη θέση του final four,το οποίο διεξήχθη 26 και 27 Μαρτίου στα Λουτρά Αιδηψού,ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η Σ.Ν.Ο.Λ.
Δεύτερος είναι ο Σ.Ο.Β.Εύβοιας ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε η Ελασσόνα.

Οι αγώνες διεξήχθησαν υπό το πνεύμα φιλίας και αθλητικής άμιλλας στους άνετους χώρους του ξενοδοχείου ‘’Ερμής’’ ενώ εντυπωσιακή ήταν η φιλοξενία που πρόσφεραν οι διοργανωτές του Σ.Ο.Β.Εύβοιας.

Τα αποτελέσματα της τελικής τετράδας:

Σάββατο 26 Μαρτίου (ημιτελικοί):
Σ.Ν.Ο.Λαμίας
1-6
Σ.Ο.Λαμίας
Σ.Ο.Β.Εύβοιας
5-2
Ελασσόνα 

Κυριακή 27 Μαρτίου:
Σ.Ο.Λαμίας
-2½
Σ.Ο.Β.Εύβοιας(τελικός)
Ελασσόνα
2 - 3
Σ.Ν.Ο.Λαμίας




Η τελική κατάταξη:
1Σ.Ο.Λαμίας
2Σ.Ο.Β.Εύβοιας
3Σ.Ν.Ο.Λαμίας
4Ελασσόνα

Φωτογραφίες από τους αγώνες και τις απονομές θα δείτε εδώ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πρωταγωνιστές οι μικροί σκακιστές στο σιμουλτανέ

Σε πολύ όμορφο κλίμα διεξήχθη, το Σάββατο 19/3, ο αγώνας σιμουλτανέ που έδωσε με μικρούς και μεγάλους σκακιστές ο ΥΜ Θανάσης Μητραντζάς.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε 25 σκακιέρες στις οποίες το σκόρ ήταν 23-2, αφού δύο σκακιστές κατάφεραν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα (ο ένας 10 ετών!).

Οι μικροί αθλητές με την απόδοσή και την ενεργή συμμετοχή τους, εκτός απο την εμπειρία του αγώνα, κέρδισαν και μία θέση στην ομάδα του Σ.Ο.Λ που θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε 2011, στους αγώνες του final Four 26 και 27 Μαρτίου στην Αιδηψό.

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση δείτε εδώ.

Βγήκε η τετράδα του final four του Πρωταθλήματος Ε.Σ.Σ.Κ.Ε 2011

Σ.Ο.Λαμίας, Λάρισα, Βόλος και Ελασσόνα είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν στο final four του Χειμωνιάτικου Πρωταθλήματος της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε, μετά τις συναντήσεις του 5ου γύρου.
Οι αγώνες της τελικής τετράδας θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Μαρτίου στην λουτρόπολη της Αιδηψού.

 Τα αποτελέσματα:
Σ.Ο.Εύβοιας
½ - 5½
Σ.Ο.Λαμίας
Βόλος
3½ - 2½
Ελασσόνα
Λάρισα
5 - 1
Σ.Ν.Ο.Λαμίας
Φάρσαλα
5½ - ½
Αγ.Κωνσταντίνος

   Η τελική βαθμολογία :
1
Σ.Ο.Λαμίας
10
2
Λάρισα
7
3
Βόλος
7
4
Ελασσόνα
6
5
Φάρσαλα
6
6
Σ.Ο.Β.Εύβοιας
6
7
Σ.Ν.Ο.Λαμίας
4
8
Καρδίτσα
4
9
Άγιος Κωνσταντίνος
2
10
Παλαμάς
2
11
Αμφίκλεια
0

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Αγώνας σιμουλτανέ σκακιού το Σάββατο 19/3/2011


Στα πλαίσια της γνωριμίας των αθλητών της ομάδας με τους μικρούς εκκολαπτόμενους σκακιστές, το Σάββατο 19/3/2011, το απόγευμα στις εγκαταστάσεις των συλλόγων στην Λαμία, διοργανώνεται αγώνας σιμουλτανέ, στους οποίος ο Υποψήφιος Μαιτρ Μητραντζάς Αθανάσιος θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τους νέους αθλητές.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17.00 με ελεύθερη συμμετοχή  και για ενήλικες.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Βγαίνει η τετράδα του final four την Κυριακή


Στον 5ο και τελευταίο γύρο του Χειμωνιάτικου Πρωταθλήματος 2011 της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε, θα μάθει τους αντιπάλους του ο Σ.Ο.Λαμίας,  για το final four που θα διεξαχθεί στην Αιδηψό 26 και 27 Μαρτίου, αφού ήδη έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση.
Οι ενδιαφέροντες αγώνες, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Μαρτίου  και θα κρίνουν τις υπόλοιπες  τρεις συμμετοχές της τελικής τετράδας, όπου θα αναδειχθεί  ο Πρωταθλητής για την Κεντρική Ελλάδα, είναι οι ακόλουθοι:
Σ.Ο.Β.Εύβοιας-Σ.Ο.Λαμίας, 
Βόλος-Ελασσόνα,
Λάρισα-Σ.Ν.Ο.Λαμίας 
και Φάρσαλα- Άγιος Κων/νος

   Η βαθμολογία μετά τον  4ο γύρο:
1
Σ.Ο.Λαμίας
8
2
Ελασσόνα
6
3
Σ.Ο.Β.Εύβοιας
6
4
Λάρισα
5
5
Βόλος
5
6
Σ.Ν.Ο.Λαμίας
4
7
Φάρσαλα
4
8
Καρδίτσα
2
9
Άγιος Κωνσταντίνος
2
10
Παλαμάς
2
11
Αμφίκλεια
0

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Με επιτυχία η γιορτή του σκακιού, στο μαθητικό Πρωτάθλημα 2011 της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε



Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα , μαθητές και μαθήτριες από την Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα και τις περιοχές των Δήμων, Ιστιαίας, Ωρεών και Αιδηψού της Β. Εύβοιας, συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο 12-13 Μάρτη 2011 στα εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη στην Λάρισα,  στο μεγάλο σκακιστικό ραντεβού της χρονιάς , τα σχολικά πρωταθλήματα που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. 

Τα χαρακτηριστικά του φετινού σχολικού πρωταθλήματος ήταν η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών, οι υψηλού επιπέδου αγώνες και η άριστη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων από τους εθελοντές διαιτητές και τεχνικούς.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες , στους γονείς τους για την ηθική και οικονομική συμμετοχή, συγχαρητήρια στους ακούραστους εθελοντές διαιτητές μας και τεχνικούς, που για δύο ολόκληρες μέρες δούλεψαν για την επιτυχία της διοργάνωσης , στους διευθυντές των αγώνων την κ . Βαϊοπούλου Γιώτα και Παναγιώτη Βιττωράτο και στον επικεφαλής διαιτητή κ. Δημήτρη Τσώρο.

Εμείς με τη σειρά μας , ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, σε κάποια άλλη πόλη της Κεντρικής Ελλάδας και δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις ιδέες και τις αρχές του μαζικού αθλητισμού.
Το σκάκι για το  παιδί και όχι το παιδί για το σκάκι.

Γιατί "το να κερδίσει κανείς τον αγώνα χάνοντας ένα παιδί είναι μια θυσία πέρα για πέρα ευτελής".

Αναλυτικά τις συμμετοχές, τα αποτελέσματα καθώς και του νικητές-νικήτριες ανά κατηγορία μπορείτε να δείτε εδώ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

  ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2011

Δικαίωμα συμμετοχής : μαθητές και  μαθήτριες των σχολείων των νομών Φθιώτιδας Ευρυτανίας Καρδίτσας Τρικάλων Λάρισας, Μαγνησίας και της περιοχής της Β. Εύβοιας.
Σάββατο 12 Μαρτίου το ομαδικό πρωτάθλημα των σχολείων , προσέλευση ώρα 9.00
Κυριακή 13 Μαρτίου το ατομικό πρωτάθλημα των μαθητών & μαθητριών , προσέλευση ώρα 9.00
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα εκπαιδευτήρια « ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΕ » στην Τερψιθέα της Λάρισας

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αποκριές με μαύρα και άσπρα τετράγωνα

Με έναν πρωτότυπο τρόπο θα γιορτάσουν την Κυριακή της Αποκριάς τα μέλη των συλλόγων σκάκι στην Λαμία, με την διοργάνωση μασκέ φιλικών αγώνων σκακιού, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία των συλλόγων, με ώρα έναρξης 10.30 π.μ. και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή 45΄+30".

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Γιορτή του σκακιού στην Λάρισα 12 και 13 Μαρτίου


Σε μία ωραία γιορτή του πνεύματος, της σκέψης και του πολιτισμού, μέσα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, καλεί τους μαθητές της Φθιώτιδας, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, στην Λάρισα,το Σάββατο και την Κυριακή 12-13 Μαρτίου, όπου θα διεξαχθούν ατομικοί και ομαδικοί μαθητικοί αγώνες σκακιού.

Σκοπός των αγώνων είναι η προαγωγή του αθλήματος του σκακιού και η γνωριμία του με μαθητές και  γονείς, αφού η μάθησή του αποδεδειγμένα βελτιώνει την αντίληψη,την σκέψη και τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών.

Τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου τους, μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρα 13.00 στην Γραμματέα της ΕΣΣΚΕ κ. Γιώτα Βαϊοπούλου αποκλειστικά και μόνο στο fax: 22310-26417 με τη σημείωση «υπ’ όψη κ. Βαϊοπούλου» ή στο e-mail : vaiopouloug@yahoo.gr .

Στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριληφθούν:
1)Για τα ατομικά πρωταθλήματα, ονοματεπώνυμο, τάξη και σχολείο.
2)Για τα ομαδικά πρωταθλήματα θα πρέπει να συμπληρωθεί η επισυναπτόμενη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και να υπογραφεί από το διευθυντή του σχολείου.

Αναλυτική την προκήρυξη και το πρόγραμμα των αγώνων θα διαβάσετε στο www.solamias.gr

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Σ.Σ.ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Σάββατο 12  Μαρτίου και  Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, στα « ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΕ»
στο 1ο χλμ. Λαρίσης - Τρικάλων ,Τερψιθέα, στην Λάρισα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο  Περιφερειακό Ομαδικό και Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι  της Κεντρικής Ελλάδας έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, και της γεωγραφικής περιοχής των Δήμων Ιστιαίας – Ωρεών και Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας έναντι παραβόλου 5 ευρώ κατά άτομο που θα κατατίθεται κατά την προσέλευση των μαθητών/τριών στο χώρο των αγώνων όπου θα γίνεται και η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων κατά τις εγγραφές.
Τα σχολεία πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν τη συμμετοχή  των μαθητών και μαθητριών τους μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και ώρα 13:00 στην Γραμματέα της ΕΣΣΚΕ αποκλειστικά και μόνο στο fax : 22310-26417 υπ’ όψη κ. Βαϊοπούλου    ή στο e-mail : vaiopouloug@yahoo.gr .
 Στο έντυπο δήλωσης συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριληφθούν: 1)Για τα ατομικά πρωταθλήματα , ον/μο , τάξη και σχολείο. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων συνολικά σε όλες τις κατηγορίες 400 μαθητές και μαθήτριες.   2)Για τα ομαδικά πρωταθλήματα θα πρέπει να συμπληρωθεί η επισυναπτόμενη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και να υπογραφεί από τον δ/ντή του σχολείου. Ανώτατος αριθμός συμμετοχών σε όλους τους ομίλους, σαράντα ομάδες.   Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, κατάθεσης των συμμετοχών.
                                                                            Πρόγραμμα αγώνων
Σάββατο
12 Μαρτίου 2011
Εγγραφές ΟμάδωνΛήξη εγγραφών
09:00 – 10.05
Σάββατο
12 Μαρτίου 2011
Τελετή Έναρξης
10:15
Σάββατο
12 Μαρτίου 2011
1ος – 5ος Γύρος Ομαδικού
Έναρξη 11:00
-          Λήξη 16.30
Κυριακή
13 Μαρτίου 2011
Εγγραφές Ατομικών – Λήξη εγγραφών
09:00 -10.05
Κυριακή
13 Μαρτίου 2011
Τελετή Έναρξης
10:15
Κυριακή
13 Μαρτίου 2011
1ος – 5ος Γύρος Ατομικών
Έναρξη 11:00
-          Λήξη  16.30

Περισσότερες λεπτομέρειες, στην προκήρυξη της ΕΣΣΚΕ που επισυνάπτεται και που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ένωσης Κεντρικής Ελλάδας ΕΣΣΚΕ,   www.esske.net.
Η Οργανωτική Επιτροπή εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετέχουν και ευχαριστεί ιδιαίτερα την επιχείρηση ΙΚΕΑ Θεσσαλίας για την πολύτιμη  ηθική και οικονομική  στήριξη των σκακιστικών αγώνων .
                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ                                                                      Ο ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ
                 Ε.Σ.Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                           Ε.Σ.Σ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                           
                         ΣΚΟΔΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ                                                                   ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ      





                                  ΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ



ΣΧΟΛΕΙΟ:.......................................................................................................................................

ΟΜΑΔΑ


ΘΕΣΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΤΑΞΗ
1η ΣΚΑΚΙΕΡΑ


2η ΣΚΑΚΙΕΡΑ


3η ΣΚΑΚΙΕΡΑ


4η ΣΚΑΚΙΕΡΑ
ΚΟΡΙΤΣΙ

ΑΝΑΠΛ.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΤΑΞΗ
1


2







ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ
.......................................................................................................................................

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ / Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

…………………………………………            Τηλ. επικοινωνίας: …………………….





Σημ.: Η σειρά με την οποία δηλώνονται οι θέσεις των μαθητών, δεν αλλάζει και ισχύει για όλο το Πρωτάθλημα. Στην 4η σκακιέρα υποχρεωτικά θα αγωνιστεί κορίτσι. Αναπληρωματικό μέλος θα μπορεί, μετά από ενημέρωση του Διαιτητή, να συμμετέχει στην θέση κάποιου μαθητή από την βασική ομάδα. Δεν θα μπορούν να αναπληρώνουν αγόρια την θέση κοριτσιού στην 4η σκακιέρα.
Το παρόν χρησιμεύει και ως Δήλωση Συμμετοχής, και ως Βεβαίωση Σχολείου. Παρακαλούμε να σταλεί ενυπόγραφα με ΦΑΞ στον αριθμό 2231026417 υπ` όψιν κας Βαϊοπούλου, ή με e-mail στην διεύθυνση vaiopouloug@yahoo.gr

(Για το ομαδικό πρωτάθλημα)